Uitgelicht: Marian van Brakel

Het is vlak voor Pasen dat ik dit stukje schrijf en graag stel ik me voor als klaver vier lid.

Het voelt als een bijzondere Pasen dit jaar omdat mijn geboortedag gelijk valt met Goede Vrijdag. Een dag die in veel landen een Wettelijke Feestdag is. Het zou zo maar kunnen dat ik me daardoor een beetje meer jarig ga voelen dan anders.

Met veel genoegen woon ik op het mooiste plekje van Renkum, zoals ik vaak verkondig. Ik woon in een klein maar heerlijk huis, met een senior en een junior kat, vissen in de vijver en veel leven in de tuin. Ik voel me elke dag dankbaar voor deze plek, waar ik me zo thuis voel. Daarnaast wist ik in 2005, het moment dat ik er kwam wonen, dat mijn boven-voorkamer ooit mijn behandelruimte zou worden. Er toen nog geen idee van hebbende wat voor ‘gereedschap’ ik dan tot mijn beschikking zou hebben.

Van oorsprong ben ik opgeleid tot financieel administrateur en salarisadministrateur. Dit werk voer ik een deel van de week, meestal met plezier, uit bij een leuk, maar ook hectisch productiebedrijf in de metaal.

Mijn hart riep echter ook wat anders en na vele jaren (zelf)ontwikkeling en studies was het op mijn 50e kroonjaar zover. Toen heb ik mijn praktijk, Praktijk Marian Renkum, officieel in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ook dat, inmiddels al weer acht jaar geleden, was een bijzonder moment. Mijn praktijkspecialisme is het activeren van het Zelfgenezend vermogen. Daar gebruik ik diverse werkvormen voor, afhankelijk van wat bij iemand past. Daarnaast werk ik o.a. met diverse psychosociale werkvormen. Ik kan heel blij worden als mijn cliënt en ik ons doel bereiken. Ook het mogen volgen van iemands ‘pad’ is heel waardevol.

Met Happiness4All ben ik al vele jaren verbonden, mede door het klaver vier lidaatschap. Afgelopen jaar is mij gevraagd deel uit te gaan maken van het bestuur en mijn intentie was in te stromen per april dit jaar. Dit met de gedachte dat, na afronding van mijn laatste grote opleiding in juli 2017, ik genoeg tijd zou hebben om mijn achterstand in administratie, huis, kluswerk, tuin, sociale contacten e.d. te hebben ingehaald. Dit bleek een te positieve gedachte te zijn. Doordat mijn praktijk meer is gaan stromen lukt mijn inhaalslag maar ten dele, mede omdat zich ook nieuwe klussen aandienen. Ook mijn behoefte aan meer rust, en minimale verplichtingen, is veel en veel groter dan eerst gedacht.

Het gevolg van het volgen van deze innerlijke stem en mijn hart, is dat ik bij Happiness4All toch niet zal toetreden tot het bestuur. Afgesproken is dat ik op de achtergrond af en toe hand en spandiensten zal verrichten.

Afgelopen driekwart jaar heb ik regelmatig mee mogen denken met het nieuwe bestuur. Ik heb de gedrevenheid gezien en de wil om iets moois neer te willen zetten. Dit alles vanuit verbinding en om meer geluk in de wereld te brengen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat men o.a. door nieuwe initiatieven, een manier weet te vinden het geluk meer van binnenuit te voeden. Hierdoor zal de wereld wéér een stukje mooier gemaakt worden.

Graag geef ik voor de maand mei het stokje door aan Caroline of Jan-Willem van Praktijk Witte Wind.