Praktijk voor Haptotherapie

Mijn naam is Petra Terpstra (1967).
Altijd al veel interesse voor (en behoefte aan) bewustwording en groei gehad.

Na vele persoonlijke uitdagingen en processen in afgelopen jaren, ervaar ik nu meer licht, gemak, ontspanning, plezier en aanwezigheid in mijn lijf en leven.

Met mijn kennis en ervaring vanuit o.a. psychotherapie, haptotherapie, energiewerk en TRE (Trauma & tension Release Exercises) help ik je om spanningen en blokkades los te laten en meer mogelijkheden te creëren in je leven om je met jezelf en anderen te verbinden en aanwezig en ontspannen in je lijf te zijn.
Dat wat je meemaakt in je leven vormt je. Als ervaringen te intens zijn, of als je niet geleerd hebt om te gaan met ervaringen, kan het moeilijk zijn om ze te verwerken. De ervaring wordt dan vastgezet en opgeslagen in je lijf. Je manier van reageren kan een voorkeurspatroon worden en kan leiden tot blokkeringen in je (gevoels)bewegingen en gedachten. Je bewegingsruimte verkleint. Gevolg is dat je minder gaat stromen en als je je langdurig vastzet leidt dit op den duur tot allerlei fysieke, emotionele en psychische gezondheidsklachten.
Weer leren toelaten, jezelf gaan accepteren en toestaan er te zijn zoals je bent is een belangrijke stap naar heelwording. Je aangeboren vermogens om te voelen en contact te maken, helpen je daarbij. Je draagkracht en veerkracht vergroten, helpt je om met meer vitaliteit en kracht het leven aan te kunnen en te dragen met alles wat zich daarin aandient.
De bevestigende aanraking op de bank is een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Voor meer informatie: http://www.haptotherapie-terpstra.nl/page/voorpagina.html