Lysbeth Beels


Lysbeth Beels, psycholoog, coach, trainer, astroloog vanuit de praktijk Mercuria en lid van het netwerk Zin in Werk

Dank je wel Ruur. Inderdaad leuk om zo’n periode te overzien. Het gaat zo snel allemaal. Voor mij geldt dat ik in 2007 naar Wageningen kwam. Ik kende hier nog niemand, behalve de mensen van het nordic walking groepje dat onder leiding van Willem Tijs op zaterdagmorgen in de bossen in de omgeving liep. Willem attendeerde me op het coachcafé dat destijds eens in de maand in de Allianth in de Bevrijdingsstraat plaatsvond. Dat was een goede tip van hem. Ik ontmoette er allerlei mensen uit het trainers-, coaching- of therapeutenvak, die vaak ook spiritueel geïnteresseerd waren, en voelde me er snel thuis. Om de beurt gaven verschillende mensen een lezing over waar ze mee bezig waren. Ik heb toen een lezing gegeven over Cheiron, de gewonde genezer, gevolgd door een cursus over dit thema, aan de hand van de eigen horoscoop van de deelnemers. Een leuk begin om hier in Wageningen, naast mijn werk in de kinderopvang, ook met Mercuria bezig te zijn. Daarna kwamen mensen voor individuele gesprekken, en dat is sindsdien doorgegaan en verder uitgebreid.

Na het coachcafé werd Happiness4all opgericht, en ging van start op het Conventplein. Ik herinner me  allerlei open dagen, waar ik met plezier aan heb meegedaan, en ook diverse workshops waar we bezig waren met astrologische thema’s, toegepast op de levens van de deelnemers. Erg leuk! Behalve inhoudelijk bezig te zijn, was het inspirerend om mensen te ontmoeten en beter te leren kennen. Zo ging het ook op de diverse Geluksdagen, te beginnen bij Kenkon, en later in Pantarijn of in het Hof van Wageningen. Er was altijd een goede sfeer, veel enthousiasme en veel te zien, doen en beleven. Ondersteund vanuit de positieve intenties,  goede organisatie en ondersteuning van het kernteam van Happiness4all en mensen eromheen.

Toen Ruur Boersma vervolgens Duivendaal 7 huurde konden de activiteiten daar voortgang vinden. Een ideale plek, centraal gelegen en toch rustig. Behalve allerlei workshops voor Mercuria, heb ik er aan een veelheid van bijeenkomsten meegedaan. Eén van de regelmatig weerkerende bijeenkomsten betroffen de familieopstellingen van Marijke Kuipers, waar we met een warme en betrokken groep mensen mee bezig waren. Dat heeft ons veel gebracht. Allerlei manieren en methodes om jezelf te ontwikkelen werden aangeboden en mee geëxperimenteerd, alles in een open en toegankelijke sfeer. Het was erg leuk te merken dat er ruimte en respons was voor nieuwe intiatieven. Zo hebben we met een groepje mensen de Happy Kidsweken georganiseerd. Ook herinner ik herinner me wat grotere bijeenkomsten zoals die met Adriaan Hoogendijk, over het bezielingsspel, en de keer dat de Geluksdag ook bij Duivendaal was. Dit jaar heb ik er vanuit het netwerk Zin in Werk nog een training grenzen gegeven.

Het bezig zijn met (levens)vragen die mensen hebben, privé of werkgerelateerd, boeit en inspireert me nog steeds, en ik hoop daar nog lang mee door te gaan. Werken vanuit bezieling geeft voldoening en vervulling. Zowel vanuit Mercuria als vanuit Zin in Werk draag ik graag bij aan (meer) Zin in leven en werk, of het nu gaat om meer plezier of meer betekenis vinden in wat je doet. Het leven kan vele vraagstukken, uitdagingen en puzzels bieden, en gelukkig zijn er mensen op je weg met wie je kunt uitwisselen of een stukje samen lopen. Het vinden van waar voor jou geluk ligt, en het koersen op wat bij jou past, is één van de doelen waar Happiness4all steeds voor heeft gestaan.

Ik wens het nieuwe bestuur veel succes bij het verder invulling geven aan de missie van Happiness4all.