Uitgelicht: Bert den Hertog van Adviesbureau den Hertog

Vorige maand schreef Jolette Lievaart in deze rubriek en gaf het stokje door aan mij.
Wie of wat ben ik nu en waar staat Adviesbureau den Hertog voor?

Begin
Ik was op weg 11 te worden toen mijn vader op slag overleed. Als jongste van de drie jongens, waarvan de oudste 8 jaar ouder en de andere 2 jaar ouder dan ik, was er niet veel ruimte voor mezelf. Wat ik had, was mijn fantasie-wereld in mijn hoofd, een sterk gevoel voor rechtvaardigheid en daarmee een natuurlijk sympathie voor zwakkeren. Daarmee misschien wel onbewust een sympathie voor mezelf. Ik was thuis geestelijke en fysiek de zwakste van ons drieën.

Leren door te ervaren
Het leek alsof ik overal minder goed in was dan mijn broers. Hierdoor ontdekte ik wel andere belevingen en waarden. Een spel spelen hoeft niet om winnen te gaan, maar om het plezier van het spel of soms het spel binnen het spel. Later ontdekte ik dit ook in sport (wedstrijdzeilen). Uiteindelijk gaat het erom, dat je lekker hebt gesport (gevaren). De score is een eventueel extraatje met respect voor de andere deelnemers. Iedereen heeft een wedstrijd binnen de wedstrijd op zijn eigen niveau.

Zo leerde ik van mijn leven en de gedragingen van de mensen om mij heen. Ook later. Ik leerde geleidelijk aan mijn eigen weg te vinden en uiteindelijk ook bewust te kiezen.

Adviesbureau den Hertog
Dit talent verweefde zich met mijn werk voor mijn adviesbureau: tekstadviezen en teksten schrijven. Hierin ligt het accent niet op de taalregels, maar op de beleving van de teksten door de lezers. Een gevoel wat me hinderde op school, doordat ik de meervoudigheid van de inhoud in teksten zag en daardoor soms de vragen niet goed wist te beantwoorden. Dit werd mijn kracht. Voor mijn klanten maak ik de teksten éénduidig, makkelijk te lezen op een manier, zodat ze echt binnenkomen en daarmee ook de boodschap.

Mijn persoonlijke ontwikkeling
Door mijn werk kwam ik in contact met de ‘spirituele vakwereld’. Ik leerde van mijn klanten en ben de verschillende energetische technieken zelf gaan toepassen. Hierdoor ging ik beter functioneren; voor mezelf, mijn privé-omgeving en voor mijn zakelijke klanten.
Mijn persoonlijke ontwikkeling kwam in een stroomversnelling de afgelopen drie jaar; mede door de samenwerking en wisselwerking met Jolette Lievaart. Hierdoor ontdekte ik onder andere, waardoor mijn tekstadviezen zo sterk werken. Niet alleen maak ik met die adviezen de teksten éénduidig, makkelijk te lezen en begrijpelijk; ik laat daarmee de teksten ook energetisch stromen, zowel van de kant van de zender als aan de kant van de lezer (ontvanger).
Door mijn eigen ontwikkeling en de kennis die ik heb gekregen van veel energetische en therapeutische technieken begrijp ik beide kanten goed en voel die ook goed in en aan. Hierdoor is mijn gevoeligheid voor de juiste verwoording nog verder toegenomen en bereik ik samen met mijn opdrachtgevers mooie resultaten.

Ik word altijd warm als ik iemand met passie hoor praten over zijn/haar werk. Juist dan is het geweldig om de teksten voor de website, een blog of profiel helemaal optimaal te krijgen. Ik zie dat als mijn bijdrage aan wat die ‘klant’ de wereld te bieden heeft en het binnen bereik van zoveel mogelijk mensen te brengen.

Levens-motto
Mijn uitgangspunt is in alles: “Als het iemand iets beter gaat, gaat het voor alles en iedereen op de wereld een stukje beter!” Vanuit die gedachte probeer ik op mijn manier dingen anders te doen; beter en meer bewust. Zo maak ik ‘mijn wereld mooier’ en probeer ik bij te dragen aan het welzijn van alles en iedereen.

Ik wil het stokje graag doorgeven aan Ruur Boersma van praktijk Sofidia en ‘Student Counselor’ bij de WUR.