Uitgelicht: Jolette Lievaart

Jolette Lievaart van Centrum Helend Inzicht – Genezen op zielsniveau

Zo’n zes jaar geleden zag ik twee engelen. Het waren twee grote ronde sferen met de mooiste stromende kleuren. Die nacht was beslissend voor de rest van mijn leven. Het was het moment van wakker worden en opstaan voor mezelf. Vanaf dat moment is mijn leven alleen maar mooier en rijker geworden.

Mijn hele leven staat in het teken van zelfliefde. Ik werd geboren in een gezin, waarin voorwaardelijke liefde een hoofdrol speelde. Met een dominante vader en een kwetsbare, maar manipulatieve moeder was er weinig basisveiligheid. Hierdoor kon ik me niet voorstellen, dat er iemand van mij kon houden en er onvoorwaardelijk voor mij wilde zijn.
Natuurlijk trok ik mensen en situaties aan, waarin dit gevoel werd bevestigd. Totdat ik innerlijk besloot mijn wonden te genezen en uit de grond van mijn hart ‘JA’ te zeggen tegen het leven en mijzelf. Dit hele proces heb ik bewust beleefd en ik beschouw mezelf als een ervaringsdeskundige als het gaat om innerlijke ontwikkeling.

Werk

In mijn therapeutisch werk ligt mijn passie in oefeningen ontwikkelen, waarmee je jezelf geneest op een zo eenvoudige mogelijke manier. Ik verdiep me graag via zelfstudie in allerlei methodes en probeer deze uit met mijn kinderen en vrienden. Dat wat werkt verinnerlijk ik en gebruik ik het voor een ieder die het ook wil leren; zoals mijn cliënten.

Een andere passie van mij het is werken met wol. Daarmee combineer ik het spirituele met het creatieve. Via een korte innerlijke reis breng ik je in contact met je beschermengel en die energie verwerk je daarna in je eigen wollen engel. Van dit proces heb ik ook een boek gemaakt. Het eerste deel van het boek bestaat uit grote foto’s, waarin ik stap voor stap beschrijf, hoe je je eigen beschermengel vilt van wol. Het tweede deel van het boek bestaat uit energetische oefeningen, waarmee je jezelf geneest.

Nog een passie van mij is spirituele astrologie, waarvan ik een opleiding volg bij Monique Leurink. De taal van de astrologie geeft mij woorden voor dat, wat ik als kind al innerlijk wist. Het is boeiend om te zien, wat je ziel wil ervaren om zich te ontwikkelen in dit leven en wat nog geheeld mag worden uit een ander leven. Niets gebeurt voor niets, er bestaat geen toeval.
Juist deze inzichten uit de spirituele astrologie ondersteunen mij in mijn therapeutische werk, om nog sneller tot de kern te komen tijdens een sessie.

Liefde

Mijn allergrootse rijkdom in dit leven zijn mijn kinderen en kleinkinderen. Door hen ervaar ik steeds weer wie ik echt ben, door onze open houding en communicatie met elkaar. Ik ben trots op mezelf en ongelooflijk dankbaar, dat het me is gelukt om oude familiepatronen te doorbreken, waardoor onvoorwaardelijk liefde nu de hoofdstroom is in mijn gezin, mijn leven en mijn werk.

Ik geef het stokje graag door aan Bert Den Hertog van Advies bureau Den hertog.