Uitgelicht: Helen-Rose Joon

Het is maandag 27 februari 2018. Dwarrelende sneeuwvlokken illustreren de lucht bij een winterse temperatuur. Tegelijkertijd vallen de zonnestralen door het raam mijn huis binnen en verwarmen mijn gezicht. De geur van verse gembercitroenthee danst als het ware mijn neus in. Een gelukkig moment van de dag. Een moment voor mijzelf. Hier zit ik met mijn pen en papier om iets te schrijven voor deze nieuwsbrief.

Zowel in mijn werk als privé iets moois in onze wereld brengen, iets waardevols doen voor de mens en het liefst op een creatieve manier. Daarmee maak ik de wereld om mijn heen een stukje mooier en gelukkiger. Voor mij is geluk op vele manieren uit te leggen en te ervaren. Geluk is voor mij: genieten van de kleine dingen in het leven, dankbaar zijn voor wat ik heb, voor wat ik kan en voor wat aarde, mens en natuur mij biedt. Geluk is ook bewust leven. Bewustzijn en intuïtie volgen zijn cadeaus die ik, toen ik nog heel jong was, heb geopend in de tijd dat ik bij mijn Indische oma woonde. Mijn oma vertelde mij veel (over) levenswijsheid. Toen had ik nog geen idee wat dat betekende. Pas later realiseerde ik mij wat voor rijkdom zij mij heeft meegegeven, iets waar ik haar nog steeds heel dankbaar voor ben. Bewust zijn van wat mijn plek en doel is, wie ik ben en wat ik hier mag doen. Bewustzijn dat helpt om tot mijn kern te komen, te voelen, te ervaren en mijn intuïtie te volgen.

Zoals mijn oma mij dit cadeau gaf, zo geef ik ook graag dit cadeau door aan anderen. In mijn werk help ik mensen die het lastig vinden om (zich) te presenteren zodat zij zich bewust worden/zijn van hun manier van presenteren en wat hun helpt om dat te versterken. Maar ook wat er voor hen nodig is om vanuit eigen kracht en met gemak een inspirerende presentatie te geven. Het leukste vind ik het werken met mensen aan hun bewustzijn en ontwikkeling. Daar word ik blij van, dat maakt mij gelukkig en dat gevoel geef ik graag door aan anderen!

Voor de nieuwsbrief van april geef ik het stokje door aan Marian van Brakel.