Uitgelicht: Etienne Verlaat

Mij is gevraagd om als “initiator” van Happiness4all een stukje over mezelf te schrijven voor de nieuwe rubriek ‘uitgelicht’. Dat wil ik uiteraard graag doen. Ik heb samen met Jelleke, Josje, Ruur, Francis en Cor Happiness4all opgericht in februari 2009. Cor en ik hadden een plan geschreven voor het oprichten van een coachcafé. Daar vertelde ik over op een ‘Zin en zijn’ café (spiritueel café). Mensen raakten enthousiast en voor dat we het wisten hadden we de eerste geluksdag georganiseerd in Ken Kon. Een groot succes en dat smaakte naar meer…

De naam ‘Happiness4all’ had ik verzonnen op weg naar een vriend in Amsterdam. Bij Happiness4all loopt persoonlijke ontwikkeling langzaam over in spiritualiteit. En dat is mooi. Inmiddels staat Happiness4all met een vernieuwde kerngroep. Ik heb nog een tip aan de kerngroep: kijk of er nieuwe bepaalde subgroepjes gevormd kunnen worden. Om een paar suggesties te doen: een vrouwengroep, een mannengroep, een coachgroep, een spirituele groep, een geluksgroep, een voorlichtingsgroep (voor activiteiten). Een oproep voor ideeën kan misschien ook veel opleveren.

logoIets over mezelf: Ik ben coach sinds augustus 2011, ingeschreven als coach onder de naam ‘1 Hour Coaching’.Wat ik belangrijk vind aan coachen is het voelen en ervaren van de coaching. Coaching hoeft ook niet altijd een heel langdurig en kostbaar traject te zijn. Momenteel ben ik, samen met een compagnon, aan het kijken naar coaching online. Via internet willen wij modules en thema’s aanbieden. Het is een vorm van zelfcoaching/e-learning al dan niet in combinatie met e-mail-coaching. Ik wil graag drempelverlagend bezig zijn op het gebied van coaching coaching online past daar prima in!

Ik geef het stokje door aan Francis van Dusseldorp omdat zij zich jarenlang heeft ingezet voor Happiness4all vanuit haar eigen kracht en visie. Daarmee is zij een van de ‘founding mothers’ van Happiness4all. Ik wil haar daarvoor ook erkennen.